Emekli Maaşını Çat diye Hesapla ve Sorgula

Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan kişiler emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini internetten yapabilirler.

Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı bilmiyorsanız eğer emekli maaşı hesaplama işlemi ile ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Emekli olabilmek için bazı şartların sağlanması gereklidir. Bu şartlardan en önemlisi ise emeklilik için gerekli olan prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandıktan sonra ise emeklilik yaşınızın gelmiş olması gereklidir. Bu 2 şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı ise emekli maaşı hesaplama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. Verilen bağlantılar bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında gelmektedir. Geliştirdiği internet sitesinin yanında bir de birçok hesaplama programları bulunmaktadır. Bu hesaplama programları sayesinde vatandaşlar çok rahatlamıştır. Bu programlardan bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı şekillerde hesaplama programı geliştirmiştir. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.
 
The API for 500px.com is no longer available for public use.
SSK’ya bağlı olan vatandaşlar uygulamaya giriş yaptıktan sonra T.C. numaranızı, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihi bilgilerini girmeniz gereklidir. Sorgula linkini tıkladıktan sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar ise aynı şekilde kendi hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak T.C. kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Kurumunuzu seçtikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz ve hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, pay, payda tazminat ek gösterge bilgilerini sisteme girmelidir.
Emekli olduktan sonra emekli maaşınızı sorgulayabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşınızdaki kesintiler gibi emekli maaşı bilgilerinin hepsini öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet sistemi altında yer aldığı için emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme açılan sayfada giriş yolları vardır. Bu giriş yollarından bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarında 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!