Yurtdışında Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler – 2018

Paylaş
Yurtdışında yaşamak, ev sahibi olmak ve oturma izni için neler yapmalısınız? Ev alana oturma izni veren ülkeler ve şartları!

Yurtdışında yaşamak, ev sahibi olmak ve oturma izni için neler yapmalısınız? Ev alana oturma izni veren ülkeler ve şartları!

Yurtdışında yaşamak isteyenler için “Ev alana oturma izni veren ülkeler rehberi” hazırladık. Avrupa Birliği (AB) üyesi olan veya olmayan ülkeler arasında kararsız kalıyorsanız, yurtdışında ev alana oturma izni veren ülkeler ve şartlarını hemen öğrenin.

 

İşte yurtdışında ev alana oturma izni veren ülkeler!

 

Almanya oturma izni

• Almanya’da önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek için tek şart var: 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oturma izni

ABD hükümetinin belirlediği bölgelerde süresiz oturum hakkı elde etmek için 2 yol var:

• 500 bin dolar yatırım yapmak ve bu yatırımla en az 10 kişilik istihdam sağlamak

• 1 milyon dolar sermayeli şirket kurmak

Söz konusu yatırım tutarı şartı, işsizliğin düşük olduğu merkezlerde 1 milyon doları buluyor.

Bu yatırımlardan birini yerine getirenler 5. yıllarında ABD vatandaşlığına geçme hakkına kavuşuyor.

 

 

Dominik Cumhuriyeti oturma izni

Dominik Cumhuriyeti oturma iznini tek başına ülkeye başvuranlar ile eşi ve çocuklarıyla bu ülkede yaşamak isteyenler için 2 ayrı şart sunuyor:

• Tek başına Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı için bu ülkede 100 bin dolarlık yatırım yapmak

• Eşi ve çocuklarıyla Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı elde etmek isteyenler için 200 bin dolarlık yatırım yapmak.

Amerika kıtasında, Karayipler’deki Hispanyola Adası’nda yer alan Dominik Cumhuriyeti’nin resmi dili İspanyolca.

 

İngiltere oturma izni

• İngiltere, Türk vatandaşlarına özel olarak Ankara Anlaşması çerçevesinde bir girişimci vizesi veriyor. Bu özel uygulamaya göre, İngiltere’de iş kuran ve kurduğu işin başında olan Türk vatandaşları için çok avantajlı.

• İngiltere ilk adımda Türk vatandaşlarına bir yıllık vize veriyor. Bir sene sonunda girişimci vizesi sahibi Türk vatandaşının yürüttüğü işle ilgili İngiltere hükümeti uygunluk verirse, vize süresi üç yıl daha uzatılıyor.

• İngiltere’de bu koşullarda 4 yıl yaşayanlar sürekli oturum hakkını kazanıyor. Ayrıca, 5 yıldan sonra ise vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyor.

 

İrlanda oturma izni

• İrlandaca ve İngilizce konuşulan İrlanda da AB üyesi ülkelerden…

• İrlanda’da oturma iznine sahip olmanın yolu; 400 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almak.

 

İspanya oturma izni

İspanya’da yabancı yatırımcıya oturum izni veren kanuna göre şartlar şöyle:

• İspanya’da 160 bin Euro değerinde konut alan yabancılar oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı sahibi oluyor.

• Bir diğer koşulsa bir yılın yarısının İspanya’da geçirilmesi.

• İspanya’da 10 yıl kalanlar ise vatandaşlık hakkı elde ediyor.

 

Kanada oturma izni

Kanada’da oturma izni ve vatandaşlık hakkı elde etmek için gerekli şartlar:

• 400 bin dolar yatırım

• 800 bin dolarlık banka hesabı

Kanada’da vatandaşlık başvurusu öncesinde göçmenlik statüsünün kabul edilmesi önemli bir detay.

 

Letonya oturma izni

Kuzey Avrupa’da yer alan ve AB üyesi olan Letonya, oturma izni şartları açısından en avantajlı ülkelerden biri.

• Letonya’da yabancı yatırımcılara AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni veriliyor.

• Letonya’nın şartı net: Büyük şehirlerden en az 143 bin Euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 Euro değerinde ev satın almak.

Resmi dili Letonca olan ülkedeki Rus nüfusun yoğunluğu nedeniyle Rusça da yaygın olarak konuşuluyor.

 

Makedonya oturma izni

Makedonya’da iki fırsat birden var:

• 40 bin Euro’luk gayrimenkul satın alan yabancılar bir yıllık oturma iznine, 400 bin Euro’luk yatırım yapan iş adamları da vatandaşlık hakkına kavuşuyor.

 

Malta oturma izni

Malta vatandaşlığı AB üyesi ülkelerde ve İsviçre’de yaşama, çalışma, eğitim alma gibi fırsatlar sağlıyor. Ayrıca, ABD dahil 167 ülkeye vizesiz seyahat ayrıcalığı da sunuyor.

Malta’da vatandaşlık başvurusu için 3 yatırım şartı şöyle:

• Malta hükümetine en az 650 bin Euro hibe yapmak

• Malta’da en az 350 bin Euro değerinde konut almak. Alternatif olarak ise, 5 yıllığına konut kiralamak. Kiralanacak konutun ise yıllık tutarının en az 16 bin Euro olması gerekli.

• 150 bin Euro tutarında 5 yıl vadeli Malta devlet tahvili yatırımı yapmak.

 

Portekiz oturma izni

Portekiz yabancılar için iki ayrı seçenek sunuyor:

• En az 500 bin Euro değerinde konut alan yabancılar vizesiz dolaşım hakkına kavuşuyor.

• Portekiz’de en az 10 kişiye istihdam sağlayan bir iş kuran yabancılara oturum izni veriliyor.

• Sürekli oturum hakkı başvurusu için ülkede 5 yılı geçirmek gerekiyor.

 

Yunanistan oturma izni

• Yunanistan’da 250 bin Euro ve üstü değerde bir konut satın aldığınızda 5 yıllık oturum izni sağlanıyor. Oturum izni her 5 yılda bir yenilenebiliyor.

• Aileler oturum başvurusuna anne-babalarını da dâhil edebiliyor.

• Çocuklar ise oturum haklarını 21 yaşına kadar kullanabiliyor.

• Bu hak çalışma iznini kapsamıyor.

• Yunanistan’da sürekli oturum izni alanlar AB ülkelerinde vizesiz dolaşım hakkına sahip olabiliyor.

 

Yurtdışında yaşamak için alternatif 2 ülke

Aklınızda, ev alana oturma izni veren farklı ülkeler de olabilir. İki farklı alternatif olarak Ukrayna ve Uruguay düşünülebilir…

Ukrayna oturma izni

Ukrayna’da vizesiz giriş ve sınırsız oturum izni için gereken yatırım, ülkede açacağınız şirket hesabında 100 bin dolarınızın olması.

 

Uruguay oturma izni

Uruguay’da 1.200 dolar aylık kazancı olanlara üç yıllık geçici oturum izni ve vatandaşlık hakkı veriliyor.

 

 

Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri – Tıkla

 

Kaynak: NTV ve başkaları

 

error: Content is protected !!
Inline
Inline
Araç çubuğuna atla